Newsletter

Abonare


Vezi ce oferte mai sunt de 1 mai!

 Pregatirile pentru mini-vacanta de 1 mai au intrat in linie dreapta. Ca in fiecare an, litoralul reprezinta cea mai cautata destinatie. Aproape toate camerele de la hotelurile si pensiunile din statiunea Mamaia au fost deja rezervate. O alternativa o reprezinta vacanta la munte sau, de ce nu, in strainatate.

Zeci de mii de români vor evada săptămâna viitoare spre munte, spre mare sau vor pleca în străinătate. Firmele de turism spun că au vândut aproape 10 mii de pachete de vacanţă în afara graniţelor. Cu aproape 10% mai mult decât anul trecut. Cele mai multe au fost pentru Bulgaria, unde sejurul de patru zile la un hotel de lux, all inclusive, nu a costat mai mult de 100 de euro de persoană. Dar sunt şi mulţi români care au preferat o excursie la Roma, pentru care au plătit sub 400 de euro, sau în Lisabona, în schimbul a 450 de euro.

 

Litoralul românesc rămâne însă destinaţia preferată. Peste 25.000 de turişti sunt aşteptaţi în staţiunea Mamaia săptămâna viitoare. Hotelurile şi pensiunile au fost ocupate în proporţie de 80%, iar patronii se aşteaptă ca până la întâi mai gradul de ocupare să fie de 100%.

 

Iar preţurile nu sunt deloc mici. O noapte la un hotel de două stele costă între 60 şi 80 de lei, la unul de 3 stele depăşeşte 100 de lei, iar la cele de 4 stele poate ajunge chiar şi la 200 de lei. Preţuri de cazare similare cu cele din sezonul estival.

 

Sursa  REALITATEA.NET