Newsletter

Abonare


„Vânătoare de Comori” în Grădina Botanică din Bucureşti, de Ziua Copilului

Copiii din Bucureşti sunt aşteptaţi sâmbătă, 30 mai, la Vânătoarea de Comori 2015, în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București.

La ediția de anul acesta  pot participa 300 de copii care, împreună cu părinții, bunicii sau cadrele didactice, să parcurgă cele 7 puncte ale traseului prestabilit în puncte reprezentative ale grădinii.

Lupul, Scufița Roșie, Prințul și Prințesa, Muschetarul, Faraonul și Cleopatra sunt doar câteva dintre personajele de poveste pe care le vor cunoaște cei mici odată cu trecerea prin fiecare punct și dezlegarea misterelor care vor conduce la mult-râvnita comoară.

Cei care doresc să se înscrie la Vânătoarea de Comori 2015, o pot face chiar în ziua evenimentului, oricând în intervalul 10.00-14.00, la intrarea în Grădina Botanică.

Participanții trebuie să aibă maxim 12 ani. În plus, micii vânători trebuie să fie pregătiți să rezolve enigme bazate pe întrebări de ecologie!
 

Despre Gradina Botanica :

Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București, numită după fondatorul ei, Dimitrie Brândză, este situată în cartierul Cotroceni din București, România. Acoperă o suprafață de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m² de sere) și are peste 10.000 specii de plante.

Prima grădină botanică din București a fost întemeiată în 1860, lângă Facultatea de Medicină, de către Carol Davila. Grădina a fost mutată în spațiul actual în 1884 de către Dimitrie Brândză, un botanist român, și de către Louis Fuchs, un arhitect peisagist belgian. Grădina a fost inaugurată în 1891, după ce serele au fost construite și populate, dar a fost afectată de inundația care a avut loc în 1892. Grădina a fost avariată în timpul Primului Război Mondial, când a fost folosită de trupele de ocupație germane, și în al Doilea Război Mondial, când a fost atinsă de bombardamentele anglo-americane de la 4 aprilie 1944. Atunci, din cele peste 700.000 de exponate ale ierbarului au fost salvate numai 200.000 planșe. Ierbarul Grădinii Botanice din București a ajuns din nou la circa 500.000 planșe, fiind organizat pe două mari secțiuni.

Muzeul Grădinii Botanice se află situat la intrarea în Grădină, într-o clădire în stil brâncovenesc. În acest muzeu sunt expuse peste 5.000 de specii de plante, inclusiv 1.000 de specii exotice.

Sera Veche a Grădinii Botanice a fost construită între anii 1889-1891, după modelul Serelor din Liège (Belgia). În 1976, a fost închisă pentru public, continuând să adăpostească doar plante de cultură. Pavilionul a fost reabilitat în anul 2011 a fost gândit ca un colț de pădure tropicală și conține reprezentanți ai multor familii de plante exotice.